Vanaf vandaag starten we een nieuwe content serie. Dit is een maandelijks terugkerend concept, waarin we antwoord geven op veelgestelde vragen van onze klanten over een (tech) onderwerp. Als je nog extra vragen hebt, kan je ons uiteraard altijd bellen
Rapid application development is een veelgebruikt concept om applicaties te bouwen. Het concept is misschien niet heel moeilijk om te begrijpen, maar er worden online toch nog veel vragen over dit concept gesteld. Wij zijn er om een paar van deze brandende vragen voor jou te beantwoorden!
RAD kan beschreven worden als een agile manier van software ontwikkeling, waarin het van belang is dat je de gewenste software in kleine iteraties test en aflevert.
Hieruit kunnen we opmaken dat je met deze methode snelheid over kwaliteit kiest. Echter, als je deze methode kiest en uitvoert op de juiste manier en met de juiste mensen, kan de hoeveelheid kwaliteit die je opgeeft gelimiteerd worden.
Het tweede voordeel is dat je door deze methode veel ontwikkelde componenten opnieuw kunt gebruiken.
Het derde voordeel van deze methode is dat het gebruikers stimuleert om waardevolle feedback te leveren. Hierdoor kunnen ontwikkelaars de software op juiste manier aanpassen aan de klantwensen.
Het vierde en tevens laatste voordeel van deze methode is dat je door gelijk vanaf het begin te starten met integratie voorkomt dat je tegen vele integratie problemen aanloopt.
Deze methode brengt hoge kosten met zich mee;
Je hebt voor deze methode ontwikkelaars met ver ontwikkelde vaardigheden nodig (dit draagt bij aan de hoge kosten)
En deze methode werkt alleen bij softwareprogramma’s die gemodulariseerd kunnen worden.
Het tweede is dat je moet kunnen beschikken over de juiste middelen. Zoals genoemd heb je ontwikkelaars nodig met ver ontwikkelde vaardigheden. Deze ontwikkelaars gaan je geld kosten. Je zult dus moeten beschikken over de juiste mensen en voldoende geld om dit project te kunnen betalen.
Het laatste wat je nodig zult hebben om een RAD project tot een goed einde te brengen is een groep testgebruikers met genoeg tijd in hun agenda’s om de verschillende iteraties te testen. Ondanks dat dit geen hele gaten in hun agenda zal slaan is het toch wel belangrijk om te controleren of er überhaupt tijd is.
Een ander framework – een die wij graag gebruiken – is het Ruby on Rails framework. Dit framework is gebaseerd op de “herhaal jezelf niet” filosofie. Het grootste voordeel van Ruby on Rails is de snelheid die het levert. Dit maakt Ruby on Rails een goede keuze voor RAD, aangezien tijd de belangrijkste factor is bij RAD.
Zit je nou nog met meer vragen over Rapid application development of over andere onderwerpen? Neem dan contact met ons op, zodat wij ook deze vragen voor jou kunnen beantwoorden.
Bepaal of RAD geschikt is voor jouw project door onze korte checklist te volgen